menu
search
Tapet sau fototapet - avantajele fototapetului

Suntem siguri ca toti cei care au facut reparatii s-au confruntat cu întrebarea: cum sa acoperim peretii - lipim TAPET sau FOTOTAPET? Alegerea depinde de preferintele personale, buget si conceptul general al interiorului. Împreuna cu echipa noastra de profesionisti, va vom prezenta avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

Tapetul este o modalitate usoara de a adauga profunzime interiorului tau.

Mod dovedit: pentru a crea un interior profund, adaugati un perete de accent. De obicei se adauga in spatele canapelei sau in spatele patului. Poate fi o solutie monocroma sau un tapet foto realist si elegant.

  • Exista multe optiuni pe piata: netesut, vinil, sticla. Aceste modele sunt rezistente la  umezeala si vor rezista mult mai mult decat cele din hartie. Exista chiar si tapete lavabile de pe care se poate îndeparta murdaria minora.

  • Fototapetul nu necesita o pregatire atat de atenta a peretelui, deoarece materialul l gros în sine ascunde perfect crapaturile, aschiile si alte nereguli ale peretelui.

  • Gasirea tonului potrivit de tapet este mai dificila, deoarece nu toate tapetele ti se pot potrivi în ceea ce priveste calitatea si textura, dar echipa de la Malldeco te poate sfatui sa gasesti solutia optima pentru un interior de poveste. Fototapetul poate fi elaborat în orice culoare si imagine.

  • Tapetul poate fi lipit, daca se doreste, independent. 

  • Îmbinarile la tapetarea sunt inevitabile, iar fototapetul fiind este efectuat dintr-o bucata, acest neajuns din imbinare dispare. în magazinul Malldeco efectuam fototapete cu dimensiuni pana la 50 m lungime.

Avantajele tapetului foto (fototapetului) în interior:

  1. Individualizarea interiorului.

Picturile murale sunt o modalitate usoara de a adauga personalitate unui mediu, de a aduce o nota originala. Daca doriti, puteti utiliza propriile fotografii sau desene pentru a imprima pe fundal foto.

  1. Schimbarea vizuala a spatiului.

Fototapetele selectate corect vor extinde vizual limitele camerei, vor ajuta la ridicarea sau coborarea vizuala a tavanelor si vor corecta perceptia unei încaperi prea alungite.

  1. Accent luminos.

Cu ajutorul fototapetelor este usor sa plasati accente în camera, sa evidentiati un perete, sau sa adaugati o pata de culoare in interior.

  1. Ajutor în zonare.

Fototapetele bine alese sunt de folos în zonarea spatiului, ceea ce este deosebit de important pentru camerele spatioase si apartamentele studio.

  1. Design tematic.

Peisajele naturale se vor potrivi într-un interior în stil ecologic, iar privelistile Londrei vor fi un plus excelent pentru motivele englezesti. Datorita tapetului foto, te poti concentra pe stilul de mobilier ales sau pe o anumita tema de design.

Categorii:  Articole si sfaturi Pentru casa ta